Home      Evi en Mono de eenhoorn
 

Evi en Mono, de eenhoorn

Evi weet heel veel over het innerlijk van de mens. Mono is een eenhoorn, die Evi ’s nachts ophaalt om kinderen uit de hele wereld te leren hun problemen op te lossen door anders te denken.

Evi praat met kinderen over vorige levens, aura’s, God, de dood, engelen, karma. En ook over angst, oorlog, slim zijn, mishandeling, scheiding en nog veel meer moeilijke levenservaringen.

Deze verhalen zijn geschreven voor nieuwsgierige kinderen die graag nadenken over buitengewone onderwerpen en voor kinderen die antwoorden zoeken op hun levensvragen.

Waar gaan de verhalen over?
 
>Wie is Mono?
Mono is een eenhoorn, die met zijn magische hoorn innerlijke vragen opvangt van kinderen uit de hele wereld. Daarom haalt hij Evi op om kinderen te leren hun problemen op te lossen door anders te denken.
 
Hij is boos op God omdat Hij zijn lieve broer heeft afgepakt.

Justin is dik omdat hij zijn verdriet probeert weg te eten.


>Freja ziet kleuren om mensen
Ze ziet aura’s en denkt dat ze abnormaal is, maar eigenlijk is ze paranormaal, 
dan zie je méér dan andere mensen zien.


>Gabor voelt zich lelijk
Hij durft zich aan niemand te laten zien. Evi helpt hem zichzelf te accepteren en legt uit dat de binnenkant veel belangrijker 
is dan de buitenkant.


>Lorenzo ziet een geest
Hij ziet zijn overleden oma en kan gewoon met haar praten en spelen. Zijn ouders willen hem naar een psychiater sturen omdat 
ze het raar vinden.


>Raha heeft nachtmerries
Het is oorlog en Raha kan niet meer tegen al het geweld dat ze rondom zich heen ziet. Evi legt uit hoe bidden voor vrede kan helpen, evenals liefde en licht sturen.


>Waarom bestaat oorlog?
Evi en Mono bedenken dat oorlog ontstaat door de wens van de mens om te heersen over anderen.


>Marcel is te slim
Hij wil graag alles weten, zodat hij later een goedbetaalde baan krijgt, waardoor hij alles kan kopen wat hij wil. Evi legt uit dat in materie geen blijvend geluk te vinden is.
 
>Mariama geneest mensen met haar handen
 Ze gebruikt haar éigen energie om mensen te genezen en daarom raakt ze uitgeput. Evi leert haar dat ze zich eerst op God’s energie moet aansluiten.


>Desirée zag een engel
Ze is ernstig ziek en heeft niet meer lang te leven. Op het strand ontmoet ze een engel en deze vertelt haar dat dood geen einde is, maar een nieuw begin.


>Sanchez heeft spijt
Hij is bang dat God hem zal straffen omdat hij veel gestolen heeft. Evi legt uit dat God geen straf of ander oordeel kent omdat God alleen maar liefde is. Ook vertelt ze dat karma geen straf is maar een nieuwe kans.


>Daiki is altijd boos
Het lijkt alsof hij boos is op de hele wereld maar eigenlijk is hij alleen maar bang van zijn strenge vader. Hij ontdekt dat je alleen jezélf kunt veranderen. Als je zelf aardig doet, krijg je vanzelf aardige mensen op je pad.


>Irenka's weetstemmetje.
Ze vraagt zich af of haar innerlijke stem fantasie is of de stem van God.Volgens Evi komt die stem uit je voellichaam, dat is hetzelfde als je ziel.
 
>Carlitos' vorige leven
Hij herinnert zich zijn vorige leven als een Engelse lord. Hij is dyslectisch in zijn eigen taal, maar schrijft Engels zonder fouten. 
Hij leert van Evi hoe je kunt ontdekken wát je in dit leven moet leren over jezelf.


>Mai leert communiceren
Evi legt uit wat het verschil is tussen tégen elkaar praten en mét elkaar communiceren. Je begint dan met goed te luisteren naar de ander en je probeert te voelen en te begrijpen.


>Fenella's bijna dood ervaring
Tijdens een operatie mag ze heel eventjes voelen hoe het is om dood te zijn. Ze gaat door een tunnel van licht en liefde, maar ze wordt teruggestuurd omdat het haar tijd nog niet is. Ze is nu nooit meer bang om dood te gaan.


>Wat Seti bedenkt gebeurt echt
Seti denkt dat het ongeluk van zijn vriend, zijn schuld is, omdat hij het van tevoren bedacht had. Van Evi leert hij het verschil tussen een voorspellende gedachte en een scheppende gedachten.


>Lindita is bang
Evi vertelt haar dat bijna álle mensen wel érgens bang voor zijn en Lindita leert hoe ze kan omgaan met haar angsten.


>Vinko heeft heimwee.
Hij verlangt terug naar een planeet waar geen boosheid en verdriet bestaat, maar enkel liefde en warmte. Zou Vinko hier zijn om de liefde die hij al kent te géven in plaats van te ontvangen?

>Budi wordt mishandeld
De moeder van Budi werd vroeger zelf mishandeld en hierdoor mishandelt ze nu Budi. Evi en Mono zorgen ervoor dat hij liefde in zijn eigen hart kan voelen.

>Asim voelt zich eenzaam
Hij kan niet tegen alle onrecht in de wereld. Als hij hoort dat God/Allah in zijn eigen hart zit, hoeft hij zich nooit meer alleen te voelen.


>Fanni's broer speelt vreemde spelletjes
Haar grote broer heeft seks met Fanni. Ze vindt het vreselijk akelig en ze is heel bang. Toch mag ze het niet tegen haar ouders vertellen. Mono geeft goede raad en gelukkig durft ze er dan wel over te praten.


>Diana is verliefd
Ze beseft niet dat ze hem wil veranderen. Daarom komen Mono en Evi vertellen dat haar ergernissen iets over háár zeggen. 
Emoties zijn wegwijzers naar je eigen innerlijk.


>Akuba's vader is alcoholist
Het hele gezin lijdt onder de drankzucht van de vader. Hij kan niet voor zijn gezin zorgen. Samen gaan ze zoeken naar de oorzaak van zijn ziekte, zou het een onverwerkt oud verdriet zijn?


>Brian vraagt waarom de wereld zo rot is
Evi legt uit dat tegenstellingen nodig zijn om iets te kunnen ervaren en te kunnen groeien. Zonder ruzie is er niets te vergeven en zonder verdriet weet je niet wat geluk is.


>Carmen wil niet meer naar school
Ze vindt het onderwijs ouderwets en wil liever denken over hoe we met zijn allen een betere wereld kunnen maken, o.a door verdraagzaamheid, respect, en eigen verantwoordelijkheid.

Evi vraagt aan Mono waarom ze vaak zo moe is. 

Mono legt uit dat aura's met elkaar vermengen, zoals lucht en hij 

leert Evi een paar trucjes om zichzelf te beschermen.


>Nathalie zoekt andere geneeswijzen
Ze heeft een onbekende ziekte. Mono en Evi vertellen haar dat er nog andere manieren zijn om te genezen, o.a. acupunctuur, bloesemremedies, reiki en lachtherapie.


>Igors ouders gaan scheiden
Hij houdt van allebéi en kan niet kiezen waar hij wil wonen. Evi vertelt dat zielen elkaar al kiezen vóór hun nieuwe geboorte, om samen een speciale les te leren.
Evi vraagt zich af of haar droom over de toekomst fantasie of werkelijkheid is
 
>Waar komt Mono vandaan?
Mono vertelt over de sprookjesachtige sfeer, waarin hij woont en over de scheppende kracht van alle zielen.